photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Marius Nistor | all galleries >> Cresterea canarilor, sticletilor si scatiilor >> Cresterea si inmultirea canarilor >> Reproducerea canarilor > Puii
previous | next

Puii

Asa cum mentionam anterior, puii vor ecloza in aproximativ 14 zile, chiar cu o zi mai repede in conditii de caldura si umiditate crescute. Din acest moment se reintroduce administrarea mancarii pe baza de ou(“mancare moale”), precum si a cruditatilor(desi nu sunt esentiale). Atentie foarte mare la cruditati, fara exagerari, doar un singur fel si cat se consuma in decurs de o ora pentru a evita enterocolitele care pot fi fatale puilor. Mancarea moale va fi obligatoriu proaspata, tinuta la rece in frigider, schimbata de cateva ori pe zi(3-4).
In primele 6-7 zile femela va tine cuibul curat mancand excrementele puilor, care sunt invelite intr-un sac de mucus. Daca puii sunt sanatosi acest sac ramane intact. In schimb daca exista deranjamente intestinale, canaritei ii va fi imposibil sa mentina cuibul curat. Excrementele se vor depune pe marginea cuibului si vor murdari penajul pasarii care apare ca si cand ar fi “transpirata”.


other sizes: small medium large original auto
share
Dan 29-Jun-2020 11:26
Salut îmi poți spune după ce ies pui se poate pune în mâncarea moale colorant pt intensificarea culori. Multumesc
marian735 19-Dec-2014 06:27
mi s-a spart oul care era pus pentru a o pacali ,se intampla ceva cu celelalte 4 ,cam miroase cuibul a ou clocit ,oare le mai primeste la clocit ,va multumesc anticipat .
ralu 05-Jul-2013 10:21
daca femela nu mentine cuibul curat ce se intampla? cuibul e un pic cam galben si nu stiu ce sa fac
simo brighite 22-Mar-2013 13:42
eu am rabdare sa vad daca sunt fertile oulele
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment