photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Marius Nistor | all galleries >> Cresterea canarilor, sticletilor si scatiilor >> Cresterea si inmultirea canarilor >> Reproducerea canarilor > Ponta
previous | next

Ponta

In mod obisnuit, canarita depune zilnic cate un ou (in medie 4 oua), care pe masura ce sunt depuse vor fi retrase si inlocuite cu unele false sau vechi(limpezi). Acest lucru este foarte important deoarece, intr-un interval de 4 zile, diferentele de marime intre primul si ultimul pui sunt atat de mari incat, cel mic nu va mai reusi sa fie hranit, fiind acoperit practic de cei mari si va pieri prin infometare. Ouale se aseaza inapoi in ziua depunerii celui de al patrulea ou. Din acest moment practic se vor socoti 14 zile pana la eclozarea puilor. Din momentul in care canarita incepe sa cloceasca, masculul va fi retras pentru a nu o deranja, el putand fi folosit pentru alta imperechere. E important, atunci cand exista posibilitatea, ca mai multe femele sa fie puse la clocit in acelasi moment, pentru a putea ulterior ca ouale sau puii care nu cresc in acelasi ritm sa fie interschimbate in asa fel incat sa obtinem pui dezvoltati uniform si in numar relativ egal pentru fiecare pereche.
Dupa 7 zile ouale vor fi verificate pentru a se observa viabilitatea lor. Acesta se realizeaza uitandu-ne prin transparenta oului, la o sursa puternica de lumina. La cele infertile, sacul yolk va apare de un galben clar. In schimb la cele fertile, acesta este inchis la culoare, brazdat de firisoare de sange, pornind de la o formatiune mica, lenticulara – embrionul. In cazul in care ouale sunt infertile, cuibul va fi retras. Femela va incepe astfel constructia unui nou cuib la un interval de 7-10 zile, cand se va proceda in consecinta. Daca doar unul sau doua oua sunt fertile, acestea pot fi impartite la alte canarite al caror pui vor ecloza in aceeasi perioada, urmand ulterior aceeasi pasi ca si in cazul anterior.
Este foarte importanta mentinerea umiditatii in aceasta perioada pentru a preveni imposibilitatea puilor de a ecloza si moartea acestora “in coaja”.


other sizes: small medium large original auto
share
Andreea 02-Feb-2015 09:57
buna astazi mi-a facut canarita un ou.
ma-m uitat la ou si cred ca e infertil. ce trebuie sa fac?
marian735 19-Dec-2014 06:38
Buna dimineata ,mi s-a spart oul fals in cuib ,am curatat locul dar tot mai miroase un pic ,tot acum am pus la clocit si celelalte oua(4) ,oare are ceva .Va multumesc anticipat pentru raspuns.
simo brighite 22-Mar-2013 13:38
eu am o cainarita care a facut azi un ou
pascu valentin 25-Mar-2010 07:21
am avut o serie de oua dar au fost infertile,i-am despartit din nou,iar acum au facut deja primul ou,dar cred ca este infertil,ce ar rebui sa fac?
irisul 13-Mar-2010 20:14
vali :)) pai iti zic eu ce tre sa faci..
in primul rand sa inveti sa scrii ca n-am inteles nimic :))
nicoleta 24-Jan-2010 12:37
deci canarita mea a facut 3 oua si mi le spart si dupa o saptamana mia facut altu si nu prea sta pe el ce trebuie sa fac?
vali 04-Oct-2008 21:46
daca canarita nu vrea sa stea noaptea pe oua? ce sa fac e a patra zi azi, da a depus acum in perioada asta, si vad ca nu vrea sa steas pe oua noaptea, ce sa fac?
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment