photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Gervan | profile | all galleries >> Somewhere in the Netherlands >> Zuid-Holland >> Tiengemeten tree view | thumbnails | slideshow

Tiengemeten

Tiengemeten is an island in the Dutch province of South Holland. It is a part of the municipality of Korendijk, and lies about 11 km south of Spijkenisse.

The statistical area "Tiengemeten", which also can include the surrounding countryside, has a population of around 10. On 10 May 2007 the island has officially been given back to nature. All inhabitants have been relocated and nature is allowed to undisturbedly work its way.(Source: Wikipedia)


*****


Tiengemeten is een eiland in de provincie Zuid-Holland. Het maakt deel uit van de gemeente Korendijk. De naam duidt op de grootte: een gemet is een oude landmaat en omvat ruim 0,4 hectare. Het eiland was bestemd voor akkerbouw, maar wordt door de Vereniging Natuurmonumenten ontwikkeld tot een natuurgebied. Het eiland was voorheen privé-eigendom en sommige wetten, zoals rijbevoegdheid en autoregistratie voor voertuigen die op het eiland bleven, golden er niet. Voor 1990 waren er nog plannen van projectontwikkelaars om het eiland te gebruiken als recreatiepark, dumpplaats voor verontreinigd slib, vliegveld of een kerncentrale. In 1990 wordt echter besloten het eiland een nieuw en uniek natuurgebied te maken en wordt het door het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij opgenomen in de Ecologische Hoofdstructuur. In 1994 wordt het eiland door de provincie aangewezen als natuurontwikkelingsgebied. Inmiddels zijn de zes boeren van het eiland uitgekocht en kan begonnen worden de 700 hectare om te zetten in natuur: het grootste natuurontwikkelingsproject van Nederland. Sinds 1997 is de Vereniging Natuurmonumenten eigenaar van het eiland. In mei 2007 verlieten de laatste bewoners het eiland en werd het teruggegeven aan de natuur.(Bron: Wikipedia)


Click on thumbnails below to see them enlarged - Click op onderstaande miniaturen om de foto's in groter formaat te zien.

100623 028.JPG 100623 026.JPG 100623 007.JPG
IMG_6264.JPG
IMG_6280.JPG IMG_6288.JPG IMG_6298.JPG
IMG_6316.JPG