photo sharing and upload picture albums photo forums search pictures popular photos photography help login
Cristian Jensen | all galleries >> Birding in Spain - Best Birding Sites in Spain - Wildlife Photography >> Port Nature Park - Parc natural del Port - Els Ports de Tortosa - Beseit > Voltors a Vallderoures - Buitres en Vallderrobres - Griffon Vultures (Gyps fulvus) in the vulture feeding station
previous | next
08/07/07 Josep M. Martorell

Voltors a Vallderoures - Buitres en Vallderrobres - Griffon Vultures (Gyps fulvus) in the vulture feeding station

Ports Nature Park, Tarragona/Teruel , Catalonia/Aragon, Spain

Aquesta foto va ser presa en una de les sortides als Port de Audouin Birding Tours http://www.audouinbirding.net/

Els voltors són aus de rapinya carronyaires, és a dir, que s'alimenten només d'animals morts. Els voltors es troben a tots els continents.

Veure més fotos de voltor menjant-se una vaca morta, 2)voltor en vol, 3)voltor amenaçanta d'altres i establint dominància

Més informació en forma de gràfiques i mapes de distribució de l'espècie.

Una característica particular de molts voltors és el seu cap pelat, desproveït de plomatge llarg. Això és degut amb seguretat a que un cap amb plomes s'embrutaria amb sang i altres fluids en introduir-lo dins de les carcasses d'animals grans i seria difícil de mantenir-lo net.

Per norma general, els voltors són aus de gran envergadura. Per aquesta raó, necessiten trobar bosses d'aire calent per elevar-se (corrents tèrmiques acendents). A més, el seu vol es més aviat lent, i no baten molt les ales.

Morfologia
Fa entre 97 i 104 cm de llargària, pot arribar a pesar entre 6 i 13 kg. i ateny 280 cm d'envergadura.
De color bru groguenc, grisenc a les parts superiors i rossenc a les inferiors. Tant el plomissol que li cobreix el cap i el coll com el collar de plomes de la base del coll són blanquinosos, i les rèmiges primàries i les rectrius són d'un color bru rogenc.
Té plomes molt curtes al cap i al llarg coll (per poder-los introduir sense entrebancs dins els cadàvers i per poder-se netejar la sang amb més facilitat).
Alimentació
S'alimenta de cadàvers de bòvids, cavalls i mamífers en general o, si no, d'immundícia. i de ssergios

Distribució geogràfica
Viu a les serralades africanes del nord del Sàhara, a la major part de la Península Ibèrica, a Sardenya, Sicília, Calàbria, el sud-est d'Europa i des del Caucas, Palestina i Anatòlia fins a l'Àsia Central. Als Països Catalans, bé que escàs i en perill d'extinció, encara n'hi ha algunes parelles als Pirineus, Camarasa i als Ports de Beseit, i és ocasional a les Illes Balears. Als Ports de Beseit i al Prepirineu lleidatà, el Parc Zoològic de Barcelona té establerts sengles canyets on diposita animals morts pel fet que amb la desaparició de ramats i amb la mecanització del camp ha minvat el nombre de despulles i, conseqüentment, el nombre de voltors comuns. A l'estiu, quan els ramats pugen a les muntanyes del Pirineu, els voltors comuns es dispersen en aquella direcció.

Excursiones a los Ports de Tortosa-Beceite

Audouin Birding Tours - Excursiones para la observacion de Aves en el Delta del Ebro, Ports y otras destinaciones en Catalunya y España - http://www.audouinbirding.net/

Reproducció
Al febrer la femella pon un sol ou que cova durant una mica menys de 60 dies, i al cap de 120 dies més el poll ja pot volar.

Costums
Viu en colònies, en nius que instal·la en cingleres solelloses i que són fàcilment identificables mercès als excrements de color blanc que taquen les parets.

Al matí, quan es formen els corrents tèrmics ascendents, salten des de les parets enmig d'un terrabastall impressionant i es van enlairant en amplis cercles fins que ja no se'ls pot distingir. És un bon planador, de vol majestuós, que ha de romandre molta estona a l'aire per tal de descobrir l'aliment. Aquesta activitat la realitza en comunitat, per poder abastar més territori; aleshores, quan un individu localitza quelcom o percep moviment sospitós de còrvids, inicia un vol de descens característic que avisa els altres. Després, davant de la despulla, mengen per torns, seguint un ordre jeràrquic. És en aquest moment que se'ls pot veure efectuant saltets a terra, on es mouen amb més dificultat que no pas volant

Al Port hi ha un canyet on baixen a menjar entre 100 i 600 voltors cada dia a una distancia entre 12 i 40 metres i pot ser visitat tot l'any amb un cost de 15 euros per persona. També baixen Aufranys, Corbs, Milans negres i reials i fins i tot algun Voltor Negre. Per més informació contacteu Audouin Birding Tour.
_______________________________

Esta foto fue tomada en una de las excursiones a los Ports de Audouin Birding Tours http://www.audouinbirding.net/

En los Ports hay un observatorio donde bajan a comer entre 100 y 600 buitres cada dia, a una distancia de 12-40metros y puede ser visitado todo el año por un precio de 15 euros por persona. Tambien bajan Alimoches, Cuervos, Milanos Negros y Reales incluso algun Buitre Negro. Para mas información contactar con Audouin Birding Tours.


A todo lo largo de los siglos XIX y XX, nuestras cuatro especies de buitres, al igual que la mayoría de las rapaces, fueron objeto de una persecución intensa en toda Europa y sufrieron una regresión enorme, o incluso desaparecieron por completo de extensos macizos montañosos. Por todas partes se constatan las mismas causas y efectos: la generalización de las armas de fuego y el descubrimiento de la estricnina, utilizada para envenenar los carnívoros, lobos y zorros, anunciaron el fin de estas aves poco asustadizas. El enrarecimiento, o incluso la desaparición de la fauna salvaje por identicas razones, las modificaciones en la ganadería extensiva, el desarollo de la higiene veterinaria y la sustitución de los animales de tiro por tractores secaron las fuentes de carroñas. Es por eso, que visitando este observatorio ayudareis en la consevación de nuestras rapaces.
_______________________________

In the Ports Mountains (NE of Spain) there is a vulture feeding station where 100 to 600 vultures come down and eat every day in a distance of 12 to 40 meters. This observatory can be visited for a price of 15 euros per person. Other birds also come down to eat, such as Egyptian Vulture, Raven, Black and Red Kites, and even Black Vulture. Contact Audouin Birding Tours for more information

Birding and nature tours to Ports Nature Park

Audouin Birding Tours - Birdwatching in Spain - Catalonia based in the Ebro Delta - http://www.audouinbirding.net/

Canon,Sigma 105-200mm

other sizes: small medium original auto
share
Type your message and click Add Comment
It is best to login or register first but you may post as a guest.
Enter an optional name and contact email address. Name
Name Email
help private comment